Μη κατηγοριοποιημένο

Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές ως μοχλός εταιρικής ανάπτυξης

Σε ένα μετά – πανδημικό κλίμα, η οικονομική ανάπτυξη είναι στους στόχους των κυβερνήσεων και των επενδυτών σε όλο τον κόσμο. Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές προσφέρουν στους επενδυτές ένα συνδυασμό ευκαιριών και προκλήσεων για την οικονομική ευρωστία της επιχείρησής τους.

Από την 1η Οκτωβρίου 2021 μειώνεται κατά 50% ο φόρος στην συγκέντρωση κεφαλαίου. Οι ατομικές επιχειρήσεις δύνανται μέσω συμπράξεων να δημιουργήσουν νέο νομικό πρόσωπο ανώτερης μορφής, ώστε να υπόκεινται στην φορολογία των νομικών προσώπων με ευνοϊκούς όρους.

Για τις επιχειρήσεις-νομικά πρόσωπα που συγχωνεύονται σε νέο νομικό πρόσωπο ή που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως από υφιστάμενο νομικό πρόσωπο, δημιουργώντας σημαντικές οικονομίες κλίμακας, θα παρέχεται έκπτωση 30% επί του ποσού του οφειλόμενου φόρου για τρία έτη.

Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις είναι ένα από τα πέντε κριτήρια επιλεξιμότητας για την πρόσβαση στα δάνεια των 12,7 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Η Advanced Consultants S.A. είναι αρωγός σας στον στρατηγικό σχεδιασμό και εκτέλεση επιτυχημένων συμφωνιών για την ολοκλήρωση εξαγορών ή συγχωνεύσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *